یک استاندارد برای پیوند کوتاه برد، بهره بری انرژی کم، کم هزینه و بیسیم میباشد، که از تکنولوژی رادیویی بهره میبرد، تکنولوژی کنونی استاندارد #IEEE بنام #WPANهای ۸۰۲٫۱۵ میباشد. بلوتوث یا دندان آبی، نام بازرگانی بیسیمی با دوری کم برای فرستادن پیام، عکس یا هر اطلاعات دیگر است که از نام یک پادشاه منطقه اسکاندیناوی الهام گرفته شده است. فناوری بلوتوث شامل چندین نکته کلیدی، که قبول آن را به طور گسترده آسان میکند، میباشد. توانایی بیسیم و کوتاه برد آن به دستگاههای جانبی این اجازه را میدهد که توسط یک واسط هوایی ارتباط برقرار کنند، جایگزین شدن کابلها که از اتصال دهندهها با اشکال و سایزهای مختلف و چندین گیره، استفاده میکردند. - بلوتوث هردو نوع داده و صوت را پشتیبانی میکند که آن را به یک تکنولوژی ایدهآل تبدیل نمودهاست که بسیاری از وسایل را قادر به ارتباط کردهاست. - بلوتوث از فرکانس غیر منظم استفاده میکند و در هرجای دنیا قابل دسترس است.
بلوتوث یک رشته خصوصیت بیسیم است که ارتباطات کوتاهبرد بین وسایل مجهز به تراشههای کوچک و اختصاصی بلوتوث را تعریف میکند. بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای مصارف با توان پایین و برد کوتاه میباشد که با نصب یک میکروچیپ ارزان قیمت در دستگاهها فعال میشود. بلوتوث در حقیقت نام تجاری برای شبکههای بیسیم شخصی است که با استاندارد IEEE ۸۰۲٫۱۵ هم شناخته میشود. این بلوتوث برای فاصلههای نزدیک و ارسال پیغام، عکس و یا هر اطلاعات دیگر استفاده میشود. اختراع تکنولوژی بلوتوث در سال ۱۹۹۴ تحول عظیمی در عرصه ی ارتباطات بهویژه موبایلها بهوجود آورد. تنها یکی از ویژگیهای مفیدش حذف سیمهای بسیار از سازمانها، ادارات و منازل بود. مانند حذف سیم بین موس و کامپیوتر، حذف سیم بین صفحه کلید و کامپیوتر، حذف سیم بین موبایل و کامپیوتر و…
مخترع بلوتوث، یاپ هارتسن اهل هلند است. بلوتوث یا به عبارتی دندان آبی از نام پادشاه دانمارک بنام هارالد بلوتوث الهام گرفته شدهاست. این تکنولوژی یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای ارتباط یا اتصال با فاصله کوتاه است.
زمانی که دو دستگاه الکترونیکی نیاز به ارتباط با یکدیگر دارند، باید دارای سیستمهای ارتباطی مشترک به روش بلوتوث باشند؛ یعنی هر دو دستگاه باید مجهز به تراشه یا میکروچیپ بلوتوث باشند.
هارالد دندانآبی (بلوتاند) اول نام پادشاه دانمارک در سالهای ۹۴۰ تا ۹۸۵ میلادی بود. وی در سال ۹۱۰ میلادی بهدنیا آمد. مانند بسیاری دیگر از وایکینگها، دندانآبی نیز جنگ برای دستیابی به گنج در سرزمینهای دیگر را باارزش میدانست. زمانی که خواهر بلوتاند، همسرش اریک ــ پادشاه نروژ ــ را در جنگ سختی که نروژیان درگیر آن بودند از دست داد، به دانمارک آمد و از هارالد خواست تا زمام امور در نروژ را بهدست گیرد و آرامش و امنیت را در نروژ برقرار کند. هارالد نیز از این فرصت استفاده کرده و قلمرو حکومت خود را گسترش داد. تا قبل از این زمان، نروژ و دانمارک همیشه درحال جنگ با یکدیگر بودند و افراد زیادی در این جنگها کشته میشدند. در سال ۹۶۰ میلادی، هارالد که در اوج قدرت خود بود، اعلام صلح میان دو کشور نمود و با گسترش قلمرو پادشاهی خود، همزمان بر دو کشور دانمارک و نروژ فرمانروایی کرد. وی یکپارچگی بین کشورها را، که پدرش آغاز کردهبود، کامل نمود. هارالد بلوتاند، دانمارک و نروژ را به هم پیوند داد، همانگونه که امروزه «بلوتوث» دنیای کامپیوترها و ارتباطات را به هم پیوند دادهاست. به افتخار هارالد دندانآبی، که مردم دو کشور را با هم پیوند داده و با ایجاد ارتباط بین دو کشور، آنها را از جنگ و مصیبتی که دامنگیرشان بود نجات داد، نام فناوریی را که امروزه دنیای کامپیوتر و ارتباطات را به هم پیوند داده بلوتوث نهادهاند.
فکر اولیه بلوتوث در شرکت تلفن همراه اریکسون در سال ۱۹۹۴ شکل گرفت. اریکسون که یک شرکت سوئدیِ ارتباطات راه دور است، در آن زمان درحال ساخت یک ارتباط رادیویی کممصرف، کمهزینه بین تلفنهای همراه و یک گوشی بیسیم بود. کار مهندسی در سال ۱۹۹۵ شروع شد و فکر اولیه به فراتر از تلفنهای همراه و گوشیهای آنها توسعه یافت تا شامل همه انواع وسایل همراه شود. در سال ۱۹۹۸ اریکسون با چند شرکت دیگر موافقتنامهای را امضا کرد که بر اساس آن گروه SIG به وجود آمد.
این نام از نام یک پادشاه دانمارکی به نام هارالد بلوتاند (به دانمارکی: Harald Blåtand) گرفته شدهاست. کلمه بلوتاند، بعد از انتقال به زبان انگلیسی، بهشکل «بلوتوث» تلفظ شد، که معنای «دندانآبی» دارد. این حکمران بهطور صلحآمیز، دانمارک، سوئد جنوبی و نروژ شمالی را متحد کرد. این کار به او شهرت یک پادشاه ماهر در ارتباط و مذاکره را در تاریخ داد. شرکت اریکسون اسم بلوتوث را به این فناوری داد، چون امیدوار بود بتواند بهطور صلحآمیز وسایل مختلف را متحد کند.
دانلود پیوست
- 22