اینترنت اشیاء و ظرف‌های عسل (تحلیل داده‌های گردآوری شده توسط تله‌های IOT آزمایشگاه کسپرسکی)

اینترنت اشیاء و ظرف‌های عسل (تحلیل داده‌های گردآوری شده توسط تله‌های IOT آزمایشگاه کسپرسکی)

تاریخ ایجاد

تعدادی از حوادث سال 2016 میلادی موجب شد تا موضوع امنیت در دستگاه‌ها و تجهیزاتِ IoT (یا به عبارت دیگر تجهیزات هوشمند ) مورد توجه قرار گیرد. از جمله‌ی این حوادث می‌توان به حمله‌ی DDoS به هاست فرانسویِ OVH و همینطور DNS امریکاییِ Dyn اشاره کرد. این حمله‌ها با استفاده از بات‌نت‌های عظیمی متشکل از مسیریاب‌ها، دوربین‌های IP ، پرینترها و سایر تجهیزات صورت گرفتند.
در سال گذشته همچنین بات‌نتِ غول‌آسایی متشکل از حدود 5 میلیون مسیریاب شناسایی شد. به علاوه، هک شدنِ مسیریاب‌های شرکت آلمانیِ Deutsche Telekom پس از آلودگی تجهیزات مورد استفاده‌ی کلاینت‌های اپراتور به دستِ #Mirai نیز از دیگر حوادث مهم بود. این هک‌ها صرفاً محدود به تجهیزات شبکه نبود و شامل مشکلات امنیتی در ظرف‌شویی‌های Miele و اجاق گازهای AGA نیز بود. مضاف بر اینها، کرمِ BrickerBot برخلاف کرم‌های مشابه خود تنها به آلوده کردنِ دستگاه‌های آسیب‌پذیر اکتفا نکرد، بلکه آنها را از کار انداخت.
بنا بر آمارِ #Gartner، هم‌اکنون 6 میلیارد دستگاهِ IoT در دنیا وجود دارد. طبیعتاً چنین رقمِ بزرگ از تجهیزاتی که بالقوه آسیب‌پذیر هستند، توجه تبهکاران اینترنتی را به خود جلب می‌کند. تا ماه مِه 2017، مجموعه‌های گردآوری‌شده در Kaspersky Lab چندین هزار نمونه از بدافزارهای مختلف برای تجهیزاتِ IoT را شامل می‌شود که نیمی از آنها در سال 2017 کشف شده‌اند.
برای دنلود متن کامل کلیک نمایید.

برچسب‌ها