هشدار McAfee در مورد 12 حقه كريسمسی

هشدار McAfee در مورد 12 حقه كريسمسی

تاریخ ایجاد

در حالي كه همه خود را براي جشن هاي كريسمس و آغاز سال نوي ميلادي آماده مي كنند، خرابكاران سايبر نيز بيكار ننشسته اند و خود را براي كسب درآمد هر چه بيشتر از قربانيان بيچاره آماده مي كنند. براي پررنگ تر كردن اهميت افزايش جرائم اينترنتي در تعطيلات كريسمس، شركت امنيتي McAfee دوازده حقه اي را كه مجرمان اينترنتي در كريسمس مورد استفاده قرار مي دهند، ليست كرده و در مورد آنها به كاربران هشدار داده است. شركت امنيتي McAfee به كاربران هشدار داده است كه در اين وقت سال بايد بيش از هر وقت مراقب خود باشند زيرا خرابكاران مي دانند كه مردم وقت بيشتري را در اينترنت مي گذرانند و صورت حساب هاي بيشتري را به صورت آنلاين پرداخت مي كنند لذا يك فرصت خيلي خوب براي انجام حملات موفقيت آميز خرابكارانه مانند نصب بدافزار و سرقت هويت از طريق حقه هاي مهندسي اجتماعي است. البته برخي از اين هشدارها براي كاربران ايراني كاربرد چنداني ندارد اما ما براي آشنايي شما با انواع روشهايي كه مجرمان اينترنتي به كار مي گيرند، ليست ارائه شده را به صورت كامل منتشر مي كنيم.
در زير 12 حقه اي كه McAfee در مورد آنها هشدار داده، آمده است:

  1. حقه مؤسسه خيريه
    شركت امنيتي McAfee در مورد ايميل هايي كه به ظاهر از طرف مؤسسه هاي خيريه معتبر مي آيند هشدار داد و گفت آنها نه تنها پول شما را مي گيرند و از رسيدن آن به مؤسسه هاي خيريه واقعي جلوگيري به عمل مي آورند بلكه اطلاعات كارت اعتباري شما را نيز به سرقت مي برند.
  2. صورت حساب قلابي
    خرابكاران از اين موقعيت زماني استفاده كرده و با ارسال صورت حساب هاي تقلبي از شركت هاي معتبر ارسال كالا به شما مي گويند كه قادر نيستند كالاي مورد نظر شما را ارسال كنند و براي ارسال مجدد لازم است كه آدرس و اطلاعات كارت اعتباري خود را براي آنها ارسال كنيد.
  3. تقاضاي دوستانه از طريق مهندسي اجتماعي
    در اين وقت از سال خرابكاران اينترنتي از حقه هاي مهندسي اجتماعي استفاده مي كنند و براي شما درخواست هايي را ارسال مي كنند كه به ظاهر از طرف دوستان شما ارسال شده است. شركت امنيتي McAfee توصيه مي كند كه بر روي لينك هاي مذكور كليك نكنيد بلكه مستقيماً به وبلاگ يا وب سايت يا حساب كاربري facebook يا twitter دوستتان مراجعه كنيد تا از صحت تقاضا اطمينان حاصل كنيد. كليك بر روي لينك هاي مذكور منجر به نصب بدافزار بر روي رايانه شما يا لو رفتن رمز عبور مي شود.
  4. كارت هاي تبريك
    براي كليك بر روي يك كارت الكترونيكي تبريك با احتياط عمل كنيد به خصوص وقتي كه از طرف وب سايتي ارسال شده است كه تا به حال اسم آن را نشنيده ايد. اين راهي براي ارسال بدافزار و تبليغات ناخواسته است. برخي از اين كارت ها به ظاهر از وب سايت هاي معتبر ارسال شده اند لذا دقت كنيد كه آيا فرستنده كارت را مي شناسيد يا خير. همچنين در زمان ارسال كارت تبريك دقت كنيد كه با استفاده از يك وب سايت قابل اطمينان اين كار را انجام دهيد تا خود و دوستانتان را آلوده نسازيد.
  5. جواهرات تقلبي
    در صورتي كه پيشنهاداتي را به عنوان برنده شدن هدايايي از شركت هاي معروفي همچون Cartier، Gucci و Tag Heuer با قيمت هاي بسيار پايين دريافت كرديد بدانيد كه اين پيشنهادات حقيقت ندارند. اين لينك ها مي توانند هدايت كننده شما به بدافزارها باشند يا پول شما را گرفته و هيچ گاه جنسي را براي شما ارسال نكنند يا در بهترين حالت جنس تقلبي را برايتان ارسال كنند. بنا بر تحقيقات McAfee برخي از اين وب سايت ها داراي لوگوي معتبر Better Business Bureau نيز هستند.
  6. خريد عيد
    اطمينان حاصل كنيد كه شبكه بي سيم شما امن است و همچنين از قابل اعتماد بودن وب سايتهايي كه از آنها خريد مي كنيد نيز مطلع شويد. هر چند كه اين روش صد در صد جواب نمي دهد ولي به وجود علامت قفل در سمت راست پايين مرورگر توجه كنيد و دقت كنيد كه آدرس با https شروع شده باشد كه در آن s علامت secure است.
  7. موسيقي كريسمس
    خرابكاران اينترنتي مي دانند كه مردم در اين مدت به دنبال موسيقي ها و تصاوير مربوط به كريسمس هستند لذا آنها وب سايت هاي خرابكار مرتبط با كريسمس را براي فريفتن مردم ايجاد مي كنند.
  8. حقه كاريابي
    با توجه به اوضاع اقتصادي نابسامان تعداد زيادي از افراد به صورت آنلاين به دنبال كار مي گردند. مراقب تبليغات فريبنده كارهاي با حقوق بالا يا كسب درآمد از خانه باشيد. برخي از اين سايت هاي كاريابي از شما درخواست يك مبلغ به عنوان دستمزدشان را مي كنند كه از اين طريق هم پول شما را مي گيرند و هم اطلاعات كارت اعتباريتان را به سرقت مي برند. شركت امنيتي McAfee هشدار مي دهد كه بسياري از وب سايت هاي get rich quick در خدمت پولشويي هستند و از شما به عنوان انتقال دهنده پول استفاده مي كنند.
  9. سايت هاي حراجي
    شركت امنيتي McAfee مشاهده كرده كه تعداد وب سايت هاي حراجي در زمان تعطيلات افزايش پيدا مي كند. دقت داشته باشيد كه دقيقاً به وب سايت مورد نظر خود كه قابل اطمينان است وارد شويد و در دام خرابكاران گرفتار نشويد.
  10. سرقت رمز عبور
    مجرمان اينترنتي از ابزارهاي ارزان قيمت براي پرده برداري از رمزهاي عبور استفاده مي كنند. در برخي موارد نرم افزارهاي ثبت ضربات صفحه كليد را بر روي رايانه قرباني جاسازي مي كنند. به محض اينكه آنها به رمزهاي عبور شما دسترسي پيدا كنند از آن براي دسترسي به حساب هاي بانكي و حساب هاي كارت اعتباري سوءاستفاده كرده و از طريق ايميل شما به ارسال هرزنامه مي پردازند. در ضمن با انتخاب رمز عبور مناسب نيز مي توانيد ريسك هك شدن را پايين آوريد.
  11. ايميل هاي بانكي
    يك راه معمول سرقت هويت ، ارسال ايميل هاي رسمي است كه به ظاهر از بانك شما آمده اند. به هيچ عنوان بر روي لينك هاي موجود در چنين ايميل هايي كليك نكنيد و در صورت نياز به دسترسي به حساب بانكيتان اين كار را از طريق تايپ آدرس بانك به صورت دستي انجام دهيد.
  12. گروگان گيري فايل ها
    هكرها با استفاده از بدافزارها كنترل رايانه شما را در اختيار گرفته و به شما اجازه دسترسي به فايلهاي خودتان را نمي دهند مگر اينكه مبلغي را به آنها پرداخت كنيد.

در پايان دقت داشته باشيد كه زرق و برق كريسمس شما را از احتياطات امنيتي دور نسازد و مراقب باشيد كه سيستم عامل شما به روز باشد و تمام اصلاحيه هاي امنيتي مربوط به آن و مربوط به نرم افزارهاي ديگر مورد استفاده شما، نصب شده باشند و در كل اصول ايمني در كار با رايانه و اينترنت را رعايت كنيد.

برچسب‌ها