مقدمه‌ای بر خانه‌های هوشمند و بررسی چالش‌های امنیتی این خانه‌ها

مقدمه‌ای بر خانه‌های هوشمند و بررسی چالش‌های امنیتی این خانه‌ها

تاریخ ایجاد

اینترنت با فراهم نمودن امکان اتصال در هر زمان، در هر مکان و با هر شخص، زندگی بشر را تغییر داده‌است. به علت پیشرفت‌های متعددی که در فناوری به وقوع پیوسته است، حسگرها، پردازنده‌ها، فرستنده‌ها، گیرنده‌ها و غیره به‌صورت انبوه و با قیمتی بسیار ارزان در اختیار مشتریان قرار گرفته‌اند. این نوع نوین از توسعه‌ی اینترنت، اینترنت اشیا نام دارد.
اینترنت اشیا بستری است که در آن، شبکه‌ی اینترنت موجود از سیستم‌های کامپیوتری به اشیا یا موجودیت‌های دنیای واقعی متصل هستند. اشیا ممکن است شامل موجودیت‌ها، وسایل برقی خانگی، دستگاه‌ها، ابزار و غیره باشند. وقتی این اشیا طبق زیرساخت مشخص و پروتکل‌های استاندارد خاصی به اینترنت متصل می‌شوند، سیستم مجموع اینترنت اشیا نامیده می‌شود.

iot



اشیا در اینترنت هوشمند می‌توانند حقیقی یا مجازی، و ثابت یا متحرک باشند. این در حالی است که اشیا، شرکت‌کنندگان فعال در کل سیستم هستند. اشیا، می‌توانند با یکدیگر و با انسان تعامل داشته باشند که این ارتباطات به‌ترتیب، ارتباط شی به شی و ارتباط شی با انسان نامیده می‌شوند.

iot

شکل 1: هشت حوزه‌ی اینترنت اشیاء

همانگونه که در شکل 1 نشان داده می‌شود، اینترنت اشیا شامل هشت حوزه‌ی نقل و انتقال هوشمند، درمان هوشمند، کشاورزی هوشمند، خانه‌ی هوشمند، وسایل نقلیه‌ی هوشمند، مدرسه‌ی هوشمند، بازار هوشمند، و صنعت هوشمند است. در این گزارش سعی بر آن است تا مفاهیم بنیادین خانه‌ی هوشمند و پروتکل‌های مورد استفاده در آن مورد بررسی قرار گیرند.

برچسب‌ها