حريم خصوصی در تلفن همراه و شبكه‌های اجتماعی

حريم خصوصی در تلفن همراه و شبكه‌های اجتماعی

تاریخ ایجاد

IRCAR201407223
تاريخ: 24/04/93

مقدمه
از آنجايي كه استفاده ما از اينترنت با دستگاه‌ها و برنامه‌هاي جديد روبه افزايش است، فهم چگونگي كنترل حريم خصوصي حائز اهميت است. در اين مقاله به راهنمايي‌هايي براي حفظ حريم خصوصي در هنگام استفاده از تلفن همراه و شبكه‌هاي اجتماعي پرداخته خواهد شد.

راهنمايي‌هايي درباره حريم خصوصي در تلفن همراه
براي حفظ حريم خصوصي در هنگام استفاده از تلفن همراه بايد از خود سوالاتي بپرسيد. اين سوالات عبارت است از:
 

  1. تلفن هوشمند شما چه اطلاعاتي درباره شما دارد؟
    تلفن‌هاي هوشمند بازه وسيعي از داده‌هاي شخصي را –شامل فهرست مخاطبين، تصاوير، تاريخچه مرورگر، يكسري اطلاعات شناسايي خاص و داده‌هاي مكاني ذخيره شده- كه طرف سومي مي‌تواند به آن دسترسي داشته باشد در خود ذخيره مي‌كند. تلفن خود را با استفاده از كلمه عبوري يكتا، قوي و طولاني، نرم افزارهاي امنيتي و ديگر ويژگي‌هاي حريم خصوصي امن كنيد.
     
  2. آيا دستگاه تلفن همراه شما پاك است؟
    تلفن‌هاي هوشمند مي‌توانند نسبت به ويروس‌ها و بدافزارهايي كه از اطلاعات شخصي سوء استفاده مي‌كنند آسيب پذير باشند. از تلفن خود با نرم افزارهاي امنيتي و به روز رساني سيستم‌ عامل و برنامه‌‌هاي كاربردي محافظت كنيد.
     
  3. آيا مي‌دانيد كه مهاجمي ممكن است پيام شما را بخواند يا ببيند؟
    قبل از اينكه پيامكي بزنيد فكر كنيد. در نظر داشته باشيد كه چگونه پيامكي ممكن است قبل از ارسال آن خوانده شود. آگاه باشيد كه پيام‌ها مي‌تواند ارسال مجدد شوند.
     
  4. آيا به حريم خصوصي ديگران احترام مي‌گذاريد؟
    قبل از گرفتن عكس يا تصويربرداري از افراد با تلفن همراه خود، مطمئن شويد كه اين شخص اجازه اينكار را به شما مي‌دهد. فعاليت‌هايي كه به صورت آنلاين انجام مي‌دهيد، احتمال تاثير گذاري روي هر كسي در محيط خانه، كار و سراسر دنيا را دارد. تمرين عادات خوب آنلاين، جامعه ديجيتالي سراسري را بهبود مي‌بخشد.
     
  5. آيا سرويس مكان ‌يابي براي برنامه‌هاي شما لازم است؟
    بسياري از برنامه‌هاي كاربردي نياز به فعال ماندن امكان جغرافيايي (geo-location) براي فراهم كردن سرويس ندارند. از ويژگي مكان يابي در تلفن خود استفاده نكنيد. محدودسازي چگونگي به اشتراك گذاري اطلاعات و فردي كه با آن اطلاعات به اشراك گذارده مي‌شود امري طبيعي است.
     
  6. آيا درباره hotspotهاي واي فاي چيزي مي‌دانيد؟
    نوع كسب و كاري را كه بوسيله تلفن هوشمند يا تبلت خود از طريق hotspotهاي واي فاي انجام مي‌دهيد محدود كنيد و تنظيمات امنيتي را روي دستگاه خود طوري تنظيم كنيد تا كساني كه مي‌توانند به دستگاه شما دسترسي داشته باشند محدود شوند. استفاده از hotspotهاي واي فاي راحت است اما مي‌تواند شما را در برابر نفوذ آسيب پذير كند.


راهنمايي‌هايي درباره حريم خصوصي در شبكه‌هاي اجتماعي
براي حفظ حريم خصوصي در هنگام استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي بايد از خود سوالاتي بپرسيد. اين سوالات عبارت است از:
 

  1. آيا نسبت به حضور آنلاين خود اشراف داريد؟
    شما نبايد نسبت به تنظيمات پيشنهادي يا تنظيمات پيش فرض اعتماد كنيد. درباره اين تنظيمات دانش كسب كنيد و سپس درباره نحوه استفاده از آنها تصميم گيري كنيد. محدودسازي به اشتراك گذاري اطلاعات و عدم پذيرش درخواست يك دوست امري طبيعي است.
     
  2. آيا مي‌دانيد چه كسي آنچه را كه شما پست مي‌كنيد مي‌بيند؟
    در نظر بگيريد چه كسي ممكن است به پروفايل شما دسترسي داشته باشد: فاميل، دوستان، دوستانِ دوستان، گروه مدرسه، كارمندان جوياي كار؟ تنظيمات امنيتي و حريم خصوصي را براي به اشتراك گذاري اطلاعات، در سطح راحتي خود تنظيم كنيد.
     
  3. آيا مي‌دانيد شهرت آنلاين شما مي‌تواند به شما كمك كند؟
    وجهه شخصي آنلاين قوي و مثبتي از خود ايجاد كنيد. هوش، انديشه‌ها و تسلط بر محيط ديجيتال را نشان دهيد. اينكار مي‌تواند در هنگام پذيرش در دانشگاه و در حين جستجو براي كار به شما كمك كند.
     
  4. آيا مي دانيد كه شهرت آنلاين شما مي‌تواند شما را اذيت كند؟
    چيزي را كه به صورت آنلاين انتشار مي‌دهيد، براي مدت زماني طولاني در دسترس خواهد بود. درباره مواردي كه مي‌خواهيد پست كنيد به اين بيانديشيد كه مي‌خواهيد افراد مختلف چه اطلاعاتي را در آينده درباره شما بدانند.
     
  5. آيا مي‌دانيد حريم خصوصي شما وابسته به دوستان قابل اعتماد شما است؟
    زماني كه اطلاعاتي را با هر كسي در شبكه‌هاي اجتماعي به اشتراك مي‌گذاريد، آنها مي‌توانند به راحتي اين اطلاعات را براي افراد ديگر بفرستند. مطمئن شويد كه آنها با اطلاعات شما با مراقبت برخورد مي‌كنند. از به اشتراك گذاري عكس‌ها و اطلاعاتي كه امكان سوء استفاده از آنها وجود دارد خودداري كنيد.
     
  6. آيا كلمه عبور شما طولاني، قوي و يكتا است؟
    براي هر حساب كاربري آنلاين خود كلمه عبوري يكتا متشكل از حروف كوچك و بزرگ، اعداد و نشانه ايجاد كنيد. كلمات عبور اطلاعات شخصي هستند كه نبايد به اشتراك گذارده شوند.
     
  7. آيا مي‌دانيد چه اطلاعاتي را نبايد در صفحه شخصي خود به اشتراك بگذاريد؟
    شماره‌هاي تلفن، آدرس منزل، تاريخ كامل تولد، برنامه‌هاي سفر، آدرس پست الكترونيك، برنامه‌هاي كلاسي، كد ملي، كلمات عبور، اطلاعات مالي خانوادگي و شماره كارت بانكي نبايد در پروفايل شما وجود داشته باشد.

قاعده طلايي در شبكه‌هاي اجتماعي:
فقط درباره كساني پست بگذاريد كه مي‌خواهيد آنها درباره شما پست بگذارند.

برچسب‌ها