حمله بزرگ تزريق SQL

حمله بزرگ تزريق SQL

تاریخ ایجاد

شماره: IRCNE2011041070

يك كمپين بزرگ تزريق SQL كه مشابه آن در گذشته نيز مشاهده شده است، دامنه هاي بسيار زيادي را در وب هدف قرار داده است. سايت­هاي دولتي و خصوصي در كره، چين، انگلستان، امارات، كانادا، استراليا، ايالات متحده آمريكا و كشورهاي ديگر تحت تاثير اين حملات تزريق SQL قرار گرفته اند. در ميان سايت­هايي كه هدف اين حملات قرار گرفته اند، تعدادي از URL هاي iTunes نيز مشاهده مي­شوند. دامنه حمله كننده اوليه كه lizamoon.com بود، اكنون از كار افتاده است، اما سروري كه اين دامنه را ميزباني مي­كند همچنان فعال است. پيش از اينكه اين دامنه از كار بيفتد، دامنه تزريق شده كاربران را به برنامه هاي آنتي ويروس جعلي هدايت مي­كرد. تعداد سايت­هاي آسيب ديده در اين حملات به بيش از 600 هزار دامنه رسيده است. اكنون سه دامنه alias-carter.com، alexblane.com و t6ryt56.info نيز به lizamoon پيوسته اند كه تعداد سايتهاي آسيب ديده را به مراتب بيشتر مي كنند.
اين حمله در يك پروسه خودكار به سرعت گسترش يافته و كد تزريق شده، جاوا اسكريپت را از lizamoon.com دريافت كرده و قربانيان را به آدرس defender-uqko.in كه يك دامنه آنتي ويروس جعلي بسيار شناخته شده است و در برخي موارد به سمت انواع ديگري از بدافزار هدايت مي­كند. محققان Websense اظهار داشته اند كه تنها چند روز از عمر دامنه lizamoon مي­گذرد.
عمده دامنه هاي آسيب ديده در اين حملات با استفاده از ASP طراحي شده بودند و ساير دامنه ها نيز از PHP استفاده مي­كردند. اين پلتفورم­ها بسته به نوع استفاده از آنها، در مقابل بردارهاي حمله متعددي از جمله تزريق SQL و XSS آسيب پذير هستند.
برخي از URL هاي آسيب ديده، لينك­هايي به فيدهاي iTunes بوده اند. Websense در گزارشي پيرامون اين تزريق­ها اشاره كرده است كه روش كار iTunes به اين ترتيب است كه فيدهاي RSS/XML را دانلود مي­كند تا پادكست و ليست خود را به روز نمايد. به اعتقاد محققان اين شركت، اين فيدهاي RSS/XML توسط كد تزريق شده مورد سوء استفاده قرار گرفته اند. نكته مثبت در اين ميان اين است كه iTunes برچسب­هاي اسكريپت را كدگذاري مي­كند كه اين بدان معناست كه اين اسكريپت بر روي كامپيوتر كاربر اجرا نمي­شود.
اكنون عمده URL هاي iTunes كه تحت تاثير اين حمله تزريق قرار گرفته اند از گوگل حذف شده اند.
به عقيده Websense، اين مساله كه دامنه لينك شده در حال حاضر از كار افتاده است تاثير كمي بر كاهش خطر دارد، چرا كه صاحب اين دامنه مي­تواند به راحتي آن را بازگرداند.
مدير ارشد تحقيقات امنيتي در Websense معتقد است كه مجرمان، با علم به حضور تعداد بسيار زيادي از كاربران در سايت­هاي هدف، حملات تزريق SQL را بر روي اين سايت­ها انجام داده اند تا تعداد بيشتري از كاربران آسيب ببينند. تحقيقات آزمايشگاه Websense نشان مي­دهد كه نزديك به 80 درصد از وب سايت­هاي خرابكار، در حقيقت وب سايت­هاي معتبري هستند كه آسيب ديده و مورد سوء استفاده قرار گرفته اند.

برچسب‌ها