حمله سايبری به وزارت نفت

حمله سايبری به وزارت نفت

تاریخ ایجاد

شماره: IRCNE2012041478
تاريخ: 04/02/91

از بعد از ظهر ديروز تاكنون شبكه اينترنتي تمامي كاركنان و مديران ساختمان هاي اصلي وزارت نفت، شركت ملي نفت ايران، شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي، شركت ملي گاز، شركت نفت فلات قاره، نفت و گاز پارس و چندين شركت زير مجموعه شركت ملي نفت به طور كامل قطع شده است.
به گزارش عصر ايران، روز گذشته يك حمله سايبري به سايت اينترنتي وزارت نفت و برخي شركت‌هاي تابعه آن انجام شد كه ظاهرا اين اتفاق تنها مربوط به سايت‌هاي وزارت نفت نبوده و برخي از سايت‌هاي صنعتي را هم شامل شده است.
به گزارش ايسنا، گفته مي‌شود اين حمله سايبري كه از اسفند 90 در اين حوزه اتفاق افتاده و در روز گذشته به اوج خود رسيده، ناشي از ورود ويروسي به نام "وايپر" است كه اطلاعات برخي از رايانه‌هاي اين شركت‌ها را پاك كرده است.
يك كارشناس امنيت شبكه اظهار داشت كه اگر وضعيت پيش آمده به دليل ويروس باشد راه مقابله و مسدود كردن آن وجود دارد و اگر حمله سايبري باشد، به دليل گستردگي آن به دليل آن‌كه هدف‌هاي بزرگتري مدنظر دارد، كار كمي سخت مي‌شود.
گفته مي‌شود پليس فتا نيز براي بررسي بيشتر اين موضوع وارد عمليات شده است.
به گزارش فارس، قطع شبكه اينترنت وزارت نفت و شركت‌هاي تابعه كه از صبح روز گذشته احتمالاً به دليل حمله ويروسي رخ داد، همچنان ادامه دارد و سايت‌هاي اين وزارتخانه و شركت‌هاي اصلي هنوز قابل دسترس نيست.
احتمالاً ويروس ارسالي خسارت جزئي را به سايت وزارتخانه وارد كرده است كه مسئولان فني اين وزارتخانه براي جلوگيري از حوادث بيشتر مجبور به قطع سرور اصلي وزارت نفت و ۴ شركت اصلي شدند.
به گزارش ايتنا براساس تازه‌ترين اخبار به دست آمده، اطلاعات وزارت نفت در داخل كشور ميزباني مي‌شود و پيشامد اخير رخ‌داده براي اين وزارتخانه، به دليل نفوذ ويروس بوده نه هك شدن سيستم‌ها.
به گزارش خبرگزاري مهر، با گذشت نزديك به 24 ساعت از حملات سايبري به سامانه‌هاي اصلي اينترنتي، اينترانتي و مخابراتي وزارت نفت و شركت ملي نفت ايران، كارشناسان پدافند غير عامل، فناوري و اطلاعات و فضاي مجازي وزارت نفت با ايجاد ستاد بحران برنامه ويژه‌اي براي برخورد با اين حملات در دستور كار قرار داده اند.
حمدالله محمدنژاد رئيس پدافند غير عامل وزارت نفت امروز در گفتگوي كوتاه با مهر با بيان اينكه ستاد ويژه اي براي مقابله با اين حملات سايبري در سطح وزارت نفت تشكيل شده است، گفت: در حال حاضر برنامه ريزي براي خنثي سازي اين حملات در فضاي مجازي در دستور كار قرار دارد.
معاون وزير نفت در امور مهندسي در پاسخ به اين سئوال خبرنگار مهر كه حملات اينترنتي از داخل و يا خارج كشور طرح ريزي شده است، تصريح كرد: اين موضوع در حال بررسي است.
از سوي ديگر يك مقام مسئول در شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي با اشاره به افزايش ضريب امنيتي سامانه هوشمند سوخت در مقابله با حملات سايبري و جلوگيري از اختلالات در جايگاه هاي عرضه سوخت به مهر گفت: هم اكنون هيچ گونه اختلالي در سطح سامانه هوشمند سوخت وجود ندارد.
وي با تاكيد بر اينكه سامانه هوشمند سوخت به طور آف لاين فعاليت مي كند، اظهار داشت: در شرايط فعلي فعاليت سامانه هوشمند سوخت كشور به طور عادي در حال انجام است.
اين در حالي است كه در حال حاضر به منظور كنترل حمله كنندگان سايبري و عدم نفوذ ويروس به سامانه هاي مخابراتي و اينترنتي، اينترنت تمامي كاركنان مجموعه وزارت نفت، شركت ملي نفت، پالايش و پخش نفتي و پتروشيمي در تهران و برخي از مناطق عملياتي قطع شده است.
بر اين اساس از روز گذشته تاكنون سامانه اينترنتي در مناطق عملياتي خارگ، بهرگان، سيري، لاوان، قشم و كيش قطع شده است با اين وجود اين موضوع مشكلي در توليد و صادرات نفت خام كشور به ويژه در منطقه خليج فارس و پايانه هاي نفتي ايجاد نكرده است.
به گزارش تابناك، سخنگوي وزارت نفت در اولين اظهارنظر رسمي درباره حمله سايبري به وزارت نفت با بيان اينكه اطلاعات اساسي وزارت نفت صدمه نديده است چرا كه سرور‌هاي عمومي از سرور‌هاي اصلي جدا است گفت: از همه اطلاعات اصلي و غير اصلي بك‌آپ داشتيم و مشكلي از اين بابت وجود ندارد.
سخنگوي وزارت نفت اضافه كرد: تنها مسائل و اطلاعات عمومي صدمه ديده چنانكه در بخش اتوماسيون اداري و سيستم EOR نيز تنها اطلاعات عمومي سيستم دچار صدمه شده است.
وي با بيان اينكه اين حمله در قالب نفوذ يك ويروس انجام شده است گفت: ويروس مادربرد هاي كامپيوتر‌ها را سوزانده و براي پاك كردن اطلاعات اقدام كرده است.
به گزارش عصر ايران، مدير عامل شركت بهره برداري مترو تهران شب گذشته دستور كمك به تيم IT وزارت نفت را صادر كرد.
بنابر اين گزارش، تيم 50 نفره مهندسين IT شركت بهره برداري مترو تهران از ساعت هفت و نيم صبح امروز دوشنبه آماده خدمت رساني به بخش IT وزارت نفت است.
به گزارش عصر ايران، يك منبع آگاه درباره اين حادثه گفت: ساعت 2 بعدازظهر يكشنبه هفته جاري در حال فعاليت بوديم كه سيستم رايانه‌اي با مشكل مواجه شد، البته افرادي كه رايانه خود را به‌موقع خاموش كردند يا رايانه آنها از قبل خاموش بود، آسيبي نديدند، ولي حافظه اصلي (هارد) تمام رايانه‌هاي فعال آسيب ديده و اطلاعات آنها پاك شده است.
اين منبع آگاه در شركت ملي نفت تصريح كرد: از آنجا كه اطلاعات سيستم مكاتبات اداري وزارت نفت و شركت ملي نفت (E-org) در شبانه‌روز يك بار ذخيره‌سازي (Back Up) مي‌شود اين اطلاعات آسيبي نديده، اما به‌منظور ايمن‌سازي شبكه داخلي تا اطلاع ثانوي اين سيستم‌ها غيرفعال اعلام شده است و در حال حاضر هيچ‌گونه فعاليتي صورت نمي‌پذيرد.
به گفته وي به‌دليل همين ايمن‌سازي سيستم رايانه‌اي شركت‌هاي زيرمجموعه شركت ملي نفت نيز كه دچار آسيب ويروسي نشده‌اند اكنون غيرفعال است.
منبع ديگري كه در حوزه فناوري اطلاعات تخصص دارد درباره جزئيات حمله سايبري به شبكه رايانه‌اي وزارت نفت به «جام‌جم» گفت: سيستم‌هايي كه مجهز به ويروس‌ياب بوده‌اند، با مشكل مواجه نشده‌اند، اما ظاهرا اين ويروس از طريق سرورهاي اصلي يكي از شركت‌هاي تابعه وزارت نفت وارد شبكه شده است.
براساس اين گزارش در نشستي كه 23 فروردين سال جاري در منطقه پارس جنوبي برگزار شده بود، سردار جلالي، رييس سازمان پدافند غيرعامل تاكيد كرده بود كه وزارت نفت طي دو سال گذشته در معرض بيشترين حملات سايبري قرار داشته است.
وي همچنين هشدارهاي لازم را درباره ايمن‌سازي شبكه رايانه‌اي به وزارت نفت داده بود كه به نظر مي‌رسد اين وزارتخانه و شركت ملي نفت با جدي نگرفتن اين هشدارها از آمادگي و برنامه‌ريزي لازم براي خنثي‌سازي حملات برخوردار نبوده‌اند.
يك مقام آگاه درباره اين هشدارها به خبرنگار ما تصريح كرد: پس از نشست مذكور در عسلويه شركت‌هاي اصلي وزارت نفت از جمله پتروشيمي، گاز و پالايش و پخش، موضوع را به‌طور جدي دنبال كرده‌اند و در اين زمينه خوشبختانه با آسيب مواجه نشده‌اند.
گفته مي‌شود به‌دليل از كار افتادن سيستم‌هاي رايانه‌اي شركت ملي نفت، بسياري از فعاليت‌هاي اداري و مالي اين شركت تعطيل است و طبق دستور مقامات اين شركت، تا اطلاع ثانوي و تا برطرف شدن مشكل، فعاليتي صورت نمي‌گيرد؛ اما واحدهاي توليدي و پايانه‌هاي صادراتي در حال انجام عمليات هستند.
منابع خبري غيررسمي مي‌گويند به دنبال حمله سايبري، برخي از فعاليت‌هاي پايانه‌هاي صادراتي نفت خام نيز آسيب‌ديده، اما اين خبر تاكنون تاييد نشده و عمليات صادرات نفت خام بدون وقفه انجام مي‌شود.

برچسب‌ها